Hooggevoelig en kinderwens

Deze blog wil ik graag nog een keertje plaatsen omdat dit onderwerp voor mij weer wat actueler is. En ook in positief opzicht, want ik ervaar mijn hooggevoeligheid steeds meer als een verrijking. Voor de lezers die dit herkennen: ik hoop jij ook!

Leven zonder kinderen

Vandaag wil ik iets schrijven over de relatie tussen hooggevoeligheid en het wel of niet hebben van een kinderwens. Schijnbaar zijn 1 op de 5 mensen hooggevoelig ofwel HSP: hoog sensitieve persoon. Sinds ongeveer 15 jaar weet ik wat dat is en wezen de tests in de boeken van Elaine Aron uit wat ik eigenlijk al lang wist. Ik ben ook hooggevoelig. Het altijd een beetje anders voelen dan de rest, had nu een naam gekregen.

Niet dat het uitmaakte, er veranderde weinig door. Maar de boeken brachten me herkenning en vooral het langzaam groeiende besef dat mijn grenzen eerder bereikt zijn dan die van anderen. En dat ik daar dus naar moet handelen. Zo ben ik gevoelig voor harde geluiden en sneller overprikkeld in gezelschap waardoor ik soms ineens weg wil. Krijg ik veel stress van een volle agenda. Móet ik vaak in de natuur zijn om te…

View original post 294 woorden meer

2 reacties

  1. Samaja schreef:

    Nog steeds brandend actueel bij mij, ik besef dat hooggevoelig zijn op veel vlakken invloed heeft, ook op mijn onbestaande kinderwens.

    Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.