Mijn missie

Twijfel kinderwens

Iedereen boven de 30 die nog geen kinderen heeft en ze in principe wel zou kunnen krijgen, staat voor de vraag. Heb ik een kinderwens of niet? Voor velen een uitgemaakte zaak: ze komen gewoon. Voor anderen een levenslang verdriet: het kan niet. En voor een klein groepje een moeilijke keuze tot de zaak beslecht wordt: ja of nee.

 

Moedige keuze

Ik schrijf dit blog om te laten zien dat een bewust kinderloos leven een moedige keuze is die vrijwel nooit berust op rationele motieven. Dat het heel goed mogelijk is een zinvol leven zonder kinderen te leiden. Maar ook dat het moeilijk is om je niet eenzaam te voelen in een wereld die zo lijkt te draaien om kinderen. Dat je vruchtbare jaren door die verscheurende twijfels niet je beste jaren zijn. Daar mag heel wat meer aandacht en erkenning voor komen.

 

Missie

Het is niet alleen mijn missie om mensen te ondersteunen die (on)gewild kinderloos zijn, maar ook om meer acceptatie te verkrijgen voor mensen zonder kinderen. Niet in de laatste plaats van onszelf! Want, en dat is misschien paradoxaal, ook bij een bewuste keuze voor kinderloosheid is sprake van pijn en verdriet over wat je verliest. Zaken zoals sociale aansluiting en maatschappelijke acceptatie. Tegelijkertijd is het ook mooi, moedig en krachtig om naar je gevoel te luisteren want dat is er niet  voor niets.

 

Herkenning

Vanuit herkenning schrijf ik dit blog voor iedereen die zich, in welke levensfase dan ook, gesteund wil weten bij één van de grootste levensvragen- en keuzes aller tijden.

Reacties van vrouwen (ook mannen) uit elke levensfase zijn welkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.