Energetische bescherming is een magisch iets

Alle wijze lessen over energie

 

Wie is de eerste om ze te vergeten? Ik, me, moi, ich, io.

 

En dat is best vervelend in een periode dat ik mezelf (vrijwillig) laat meeslepen door de drukte van een nieuwe baan. Ik zie het gebeuren en ik láát het blijkbaar gebeuren. Dat is best raar. Maar wat zijn dan die wijze lessen over energie?

 

Hooggevoelig

Toen ik van een energetisch healer bevestigd kreeg dat ik een hooggevoelig persoon ben en daarmee de raad om een aantal boeken te gaan lezen over het onderwerp, ben ik veel gaan begrijpen. Ik wist al dat aarden ontzettend belangrijk voor me was. Wat ik nog niet wist, en ook niet dat je dat kunt vóelen, is dat je je eigen energie kunt beschermen. Dat is broodnodig om te zorgen dat je in balans blijft en dat je je eigen energie niet verwart met die van anderen. Want ‘samensmelten’ van energie gebeurt heel snel, zeker als je met een andere hooggevoelige te maken hebt.

 

Emoties van anderen

Als er emoties in het spel zijn, zowel positieve als negatieve, kunnen deze overweldigend zijn. Ook al zijn positieve emoties meeslepend, ze kunnen je daardoor ook uit balans brengen als het teveel wordt. Er komt dan een punt waarop je overprikkeld dreigt te raken en je jezelf wilt afschermen. En negatieve emoties kun je beter helemaal niet binnenlaten. Het wordt anders heel warrig wat van jou is en wat niet. Bovendien mág je emoties ook bij de ander laten, de ander heeft ook recht op zijn haar verdriet, boosheid of vreugde zonder dat jij dat op jezelf laadt.

 

Voelen en/of visualiseren

Hoe je die energetische bescherming aanpakt? Er zijn veel manieren, waarvan ik er enkele ga benoemen.

  • Je kunt  je energie ‘verdikken‘.  Je kunt dat visualiseren door bijvoorbeeld een licht of een kleur uit jezelf te laten stromen, of je ‘voelt’ het door eraan te denken. Als ik dat laatste doe, voel ik als het ware iets uit mijn handen stromen. Dat geleid ik dan door mijn lichaam. Dat gebeurt in een fractie van een seconde. Eigenlijk werkt het zo: ik denk: energie verdikken! En er stroomt als het ware meteen een gevoel, een laagje, uit mijn huid naar buiten. Als ik er bewust bij stilsta, voel ik dat overal over mijn lijf. Mijn energieveld wordt dan groter maar ook compacter waardoor mijn persoonlijke ruimte beter beschermd is.
  • Je kunt een glazen bubbel visualiseren. Je trekt dan een bubbel rondom jezelf die je eigen veilige ruimte letterlijk begrenst. Je kunt dat ook doen met een licht in een bepaalde kleur. Blijf dat bewust een paar keer herhalen gedurende de dag.
  • Als je geconfronteerd wordt met iets potentieel overweldigends zoals heftige emoties of geluiden (of wat dan ook) waar je je voor af wilt schermen, dan kun je een voorwerp visualiseren dat jou van die bron scheidt. Bij mij werkt de witte roos goed. Dat kan ook een diamant, een licht of iets anders zijn. Plaats het voorwerp tussen jou en de bron.
  • Als je op een dag teveel energie ‘kwijtgeraakt’ bent, kun je deze ‘terughalen‘, gewoon door daar even bewust aan te denken. Trek al die onderdeeltjes terug je aura in. Dit is ook een fijne oefening voor het slapengaan.
  • Al die tijd blijf je aarden, dus sta (of zit) je héél stevig met je voeten op de grond en laat ze ‘wortelen’ (energiestroompjes héél diep de aarde in). Een paar keer flink stampen en het bloed laten stromen helpt ook.

 

Bedenk: er zijn nog legio andere manieren, maar bovenstaande werken voor mij. Niet in alle situaties overigens, door mijn hooggevoeligheid voor geluid lukt het niet me af te sluiten voor sterk aanwezig geluidsbronnen. Helaas!

 

Shinen met die zonnevlecht

Er zijn situaties waarin je een powerboost kunt gebruiken. Situaties waarin je je mannetje of vrouwtje wilt staan. Die momenten dat het keelchakra wagenwijd open mag. En dat jij je killer heels draagt. Spreekwoordelijk dan. Als dat allemaal nodig is, dan zet ik mijn zonnevlecht uit. De zonnevlecht bevindt zich in het derde chakra, boven de navel en symboliseert zelfvertrouwen, passie en het vermogen om ruimte in te nemen.

 

Handig voor legio situaties: lastige gesprekken, presentaties, sollicitaties etc. Ik zet mijn zonnevlecht uit door bewust een krachtige straal gouden licht te visualiseren, vanuit mijn navel een meter naar buiten. De straal wordt breder naarmate hij verder van me af schijnt. Probeer het maar eens, visualiseer het en voel het. Zet een glimlach op. Kijk eens wat het met je doet.

Ik voel me er in ieder geval steviger door staan. En dat is al heel wat!

 

Dus wat te doen…

Want ik kan nu wel een stuk schrijven over de wijze lessen die geleerd heb uit workshops, readings en boeken, maar dat beklijft allemaal niet zonder oefening! Toepassen dus! Oók of júist in drukke tijden. En blijkbaar zit alles nog best goed in mijn geheugen dus heb ik ook geen excuus meer om het niet te doen.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp?

In dit boek staan oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt. Veel succes en plezier! Werken met energie is ook gewoon leuk. Het is fantastisch om te merken wat je zelf kunt opwekken in en buiten je lichaam met je energieveld. Het is een beetje magisch. En van magie kun je nooit genoeg hebben, toch?

 

Energetische bescherming

 

 

 

 

 

1 reactie

  1. Mel schreef:

    Wat een boeiend onderwerp, vooral omdat ik het niet goed begrijp. Ik voel als mede-hooggevoelige dat ik vaak energie verlies (voornamelijk door andermans emoties) maar om die energie zo te voelen stromen lukt me ook weer niet. Ik vind jouw tip van de witte roos heel krachtig, dat probeer ik volgende keer dat ik voel dat ik leeggezogen wordt. En dat boek komt ook op mijn leeslijst 🙂 Bedankt voor dit allemaal!

    Geliked door 1 persoon

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.