Kijkje achter de schermen

Omdat ik dus meedoe aan de najaars blog challenge, nu een thema waar ik anders niet op gekomen zou zijn. Een kijkje achter de schermen geven. Dat is best een stap, want zoals trouwe lezers weten, schrijf ik deze blog anoniem.

Wat je niet alleen hoeft te dragen, wordt lichter

Nou ja, niet helemaal. Petronella is wel degelijk mijn doopnaam, het is alleen niet mijn roepnaam zoals je misschien wel verwacht had. Waarom een anonieme blog? Toen ik startte met het schrijven van teksten over de thema’s ‘kinderwens’ en ‘leven zonder kinderen’, zat ik zelf nog veel meer in het zware keuzeproces dan nu. Het schrijven hielp me mijn gedachten en emoties te ordenen. Het had een therapeutische werking. Wat me nog het meest hielp, waren de fijne reacties van bezoekers, vol van begrip en herkenning. Alles wat je niet alleen hoeft te dragen, wordt immers lichter.

Ik heb wel wat te melden hierover

Omdat het héle persoonlijke verhalen waren waar ik mijn ziel en zaligheid in stopte, voelde het beter om dit anoniem te doen. En nu, jaren later, voelt dat nog steeds heel ‘veilig’. Maar steeds vaker denk ik; waarom eigenlijk? Ik mag best meer van mezelf laten zien en mijn blog ook delen op andere kanalen. Want er kunnen genoeg mensen mee geholpen worden. De thema’s ‘kinderwens’ , ‘leven zonder kinderen’, ‘kinderloosheid’ of ‘kindvrij’ leven immers enorm. Kijk maar eens naar de reacties als er weer eens een artikel verschijnt op Nu.nl, Linda, Flair, Viva of Libelle; het maakt niet uit welk medium het is, maar het triggert altijd enorm veel reacties. Regelmatig zijn die polariserend van aard, maar daar is niemand mee geholpen. Er leven juist veel vragen en onzekerheden rondom deze onderwerpen en ik heb, na jaren schrijven en nadenken, hier echt wel wat over te melden.

Maar, stap voor stap.

Ik wil me binnenkort verder voorstellen hier, als de tijd écht rijp is. Tot dat moment, wil ik jullie toch een klein kijkje achter de schermen geven door het delen van een foto van mijn werkplek. De plek waar ik momenteel thuiswerk, waar ik verhalen schrijf, waar ik creëer. De plek waar ik mezelf ‘voed’. Met een lekker geurtje erbij, een muziekje op de achtergrond en een kaarsje in het zicht. Een ruimte waar regelmatig de speeltuingeluiden van de buurt naar binnen dringen, helaas, maar wel een plek middenin de maatschappij.

Een werkplek om te schrijven en daarna tot rust te komen. Een fijne plek!

3 gedachten over “Kijkje achter de schermen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.