Billen wassen

De vraag of je egoïstisch bent om kindvrij te zijn, gaan we niet bespreken op dit blog. Het antwoord luidt: “natuurlijk niet”. En daarmee basta. Of moeten we hem toch nader bekijken? Vooruit dan. Het argument waarmee mensen vaak komen om kindvrije mensen ‘aan te vallen’, is :”ja, maar mijn kinderen moeten later wel jóuw billen wassen als je in het bejaardenhuis zit”.

Laat tot je doordringen. Kinderen zijn tot nut om mijn of jouw kont te wassen.

Ik ken maar bar weinig volwassenen, die allemaal kind waren, die in verpleeghuizen of ziekenhuizen billen wassen. Nobel werk, laat dat voorop staan. Ik ken wel kinderen die docent werden, project manager, schrijver, marketeer, programmeur of iets in de ambtenarij.

Dat argument is KUL. Toch heb ik ook aan den lijve ondervonden dat iemand mij dat voor de voeten smeet. Het was op een cursus met een voorstelrondje. Een dame vroeg of ik kinderen had. Zij had er zelf drie. Toen ik ontkennend antwoordde en verder eigenlijk helemaal niets bijzonders zei, riep zij uit: “Ja maar mijn kinderen moeten later wel jóuw billen wassen als je in het bejaardenhuis zit!”.

Que? Terwijl zij haar vat vol frustratie leeg kieperde, kwamen er tegenargumenten in mij op. ‘Wie betaalt mee aan jullie kinderbijslag’ is er zo een. Maar omdat je op cursusdag één ook niet zit te wachten op ruzie, liet ik het maar zo.

Als je namelijk in een collectief woont, wat samenlevingen nu eenmaal zijn, dienen belastingen collectieve doelen. Je kunt dan niet ineens als gezin jouw individualiteit gaan claimen. Tweeverdieners en singles zonder kinderen produceren geen ‘werktuigen die billen wassen’, maar ze betalen wel flink mee aan allerlei collectieve baten en lasten. Zonder ooit een zwangerschapsverlof in te kunnen lassen. Of ouderschapsverlof.

Maar binnenkort zijn dit soort discussies verleden tijd. Dan kunnen gefrustreerde ouders niet meer schermen met het veel te nobele ‘billen wassen’ voorbeeld. Binnenkort hoeven kinderen zich geen zorgen meer te maken over alle konten van de maatschappij. En ik juich de ontwikkeling toe. De zorgrobots komen eraan!

Bewoners_genieten_van_zorgrobot_Zora
Zora de zorgrobot, bron: http://www.telegraaf.nl

1 reactie

  1. Ani schreef:

    Leve de zorgrobots! 🙂 En hulde voor deze blog. Je verhalen zijn voor mij zeer herkenbaar.

    Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.