Liefdevol

Twijfel over een kinderwens is al gauw een diepgaand gespreksonderwerp. Vooral als je met mensen praat die je goed kent.

Zo kreeg ik vandaag een nieuw inzicht aangereikt. Toen ik met een goede vriendin mijn al jarenlang bestaande twijfels besprak, keek zij me verbaasd aan. Haar verwondering:

“Al jouw twijfel concentreert zich rondom je eigen ik. Je benadert het vraagstuk heel erg vanuit jezelf.”

Tja, dat is iets wat ik niet kan ontkennen. Ik probeer tot op de komma nauwkeurig in te schatten of ik het aan zou kunnen of niet. Calculeer van haver tot gort in wat het kan betekenen voor mijn leven. Hoe dat bij haar ging?

“Ik dacht er vooral aan dat ik moeder ging worden van deze prachtige mensjes, deze wonderlijke individuen en dat ik daar heel dankbaar voor was. Dankbaar dat ik hen op de wereld mocht zetten.”

Wauw. Ik vond het heel mooi en liefdevol om te horen. Er spreekt een groot vertrouwen uit. In het leven, de levensyclus en de natuur. Een aarding, of aardsheid, die erg stabiel is. Oorspronkelijk. En ik ben blij voor iedereen die het zo mag voelen.

Maar bij een twijfelaar werkt dat zo niet. Is dat erg? Ik denk het niet, iedereen is anders. Daarom vind ik het mooi om deze benadering te delen. Als het verstand het overneemt van het gevoel, blijft het immers een levensvraag die je van vele kanten kunt bekijken!

SandroBotticelli-The-Birth-of-Venus                                                De geboorte van Venus, Sandro Botticelli, Uffizi Florence

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s